Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow
  /  Activitati optionale

Activitati optionale

Activitati optionale (neincluse in taxa)

Inot, robotica, pictura, modelaj, teatru, creativitate muzicala, engleza, arte martiale

Activitati extracurriculare

Iesiri in natura, la ferma, la teatru, la padure, la muzeu, etc.

Activitati speciale, pentru parinti si copii

Ateliere de parenting, sesiuni de terapie prin arta pentru copii care intampina dificultati de adaptare la anumite situatii, in diferite momente si etape ale dezvoltarii lor

Atelierul de modelaj

Pentru ca arta inseamna plasmuire, formare, atat in universul lucrurilor cat si al sufletului, ne-am propus prin activitatea acestui atelier sa oferim copiilor posibilitatea de a se exprima liber, sustinandu-le si incurajandu-le manifestarile artistice.

Modelajul este un proces de-a lungul caruia experientele din exterior sunt transferate si reflectate in interior, in modul cel mai personal, devenind astfel un mijloc pretios de exprimare chiar de la varsta la care abilitatile verbale sunt inca limitate.

Obiectivele si beneficiile acestei activitati:

Modelajul activeaza starea de bine emotionala, psihica si fizica a copilului si mobilizeaza energii, devenind un bun mijloc de detensionare, ajutandu-i pe copii sa se elibereze de emotiile negative prin actiunile pe care le presupune – rupere, indoire, presare. In procesul de creatie copilul traieste o experienta tactila intensa precum si una chinestezica, modelajul devenind astfel un bun mijloc de cunoastere a propriul corp si de orientare in spatiu.

Urmarim de aceea ca modelatul diverselor materiale, ce ofera diferite experiente tactile, sa poata deveni un bun mijloc de explorare a afectivitatii copilului si o cale de comunicare a starilor si sentimentelor sale, stimuland o serie de miscari sufletesti : surpriza, entuziasmul, perseverenta, vointa, rabdarea, materialul devenind astfel o punte intre simturi si sentimente.

Modelajul cu lut, ceara, ceramica, dezvolta:

Motricitatea fina

Simtul proportiilor

Simtul artistic

Coordonarea oculo-motrica

Creativitatea

Capacitatea de adaptare

Rabdarea

Increderea in fortele proprii

Prin initierea in arta modelajului, copiii isi vor insusi formele de expresie prin tehnicile de lucru specifice, se vor familiariza cu instrumentele de lucru si cu modul lor de folosire.

Materiale:

Lutul

Pasta ceramica de modelat

Material pentru “patte a sel”

Culori tempera

Snururi, materiale pentru colaje (scoici, pietricele, sticla colorata, seminte, etc.)

Atelierul de pictura

Nimeni nu participa la degustarea artei mai intens decat copiii. Artele ii atrag pe copii prin placerea pe care le-o ofera stimularea emotionala. Atunci cand picteaza sau modeleaza, copiii sunt foarte concentrati, participa cu tot corpul, iar creierul lor face rapid conexiuni. Participarea la procesul artistic reprezinta o imbogatire adusa la nivelul cognitiv si al inteligentei emotionale a copilului.

Pictura este un limbaj specific copilului, un mijloc de comunicare prin intermediul formelor si culorilor, prin care ne dezvaluie lumea sa interioara, interesele si orizontul sau de cunoastere, raportul sau cu realitatea inconjuratoare. Pictura are un rol important in cunoasterea realitatii si in comunicarea cu ceilalti.

Prin participarea copiilor la procesul artistic, ne dorim sa contribuim la dezvoltarea increderii in sine a copilului si a cunoasterii de sine, sa oferim o deschidere a modului sau de a vedea lumea si sa-l ajut sa faca primii pasi spre intelegerea si exprimarea propriilor trairi si emotii.

In desenele si picturile copilului se vor reflecta deopotriva relatia eului cu lumea dar si intreaga lor evolutie.

Despre continut si obiective:
Fiind la o varsta la care predomina cunoasterea senzoriala, vom pune accentul pe invatarea activa, prin exercitiu, joc si experimentare. Le vom incuraja: spontaneitatea, inventivitatea, exprimarea libera a emotiilor, ideilor si a universului propriu.

Copiii vor descoperi si vor folosi in creatiile lor:

• elementele de limbaj plastic: punctul, linia, forma, culoarea
• modalitatile de expresie plastica: ritmul, echilibrul, contrastul, armonia
• diferite materiale, procedee si tehnici artistice: acuarela, tempera, pastelurile uleioase si cretate, colajul, imprimerie textila, suprapuneri grafice, suprapuneri cu stampila, fuzionarea, desenare cu ceara, monotipia si multe altele.

Ateliere de creativitate muzicala

La varstele mici, explorarea libera si neconditionata este esentiala. Creativitatea se dezvaluie de la sine atunci cand copilului ii este permis sa sa miste si sa se exprime liber.

In cadrul atelierelor de creativitate muzicala ii ajutam pe copii sa-si valorifice propriile resurse interioare, sa comunice intr-o maniera libera, sa-si dezvolte increderea in sine.

Creativitatea nu se invata, ea nu trebuie predata de catre cineva. Ea este o calitate innascuta a copilului. Trebuie doar creat un context care sa-i permita sa se auto-dezvaluie si sa se dezvolte.

Ceea ce ne intereseaza cel mai mult este sa creem un cadru propice in care aceasta creativitate sa se manifeste si sa pun la dispozitie materiale prin care copilul sa se poata exprima la nivel muzical, reusind astfel sa comunice cu ceilalti prin intermediul sunetului.

Propriul corp este cel mai important instrument pe care natura ni l-a pus la dispozitie, iar a explora sonoritatile pe care acesta ni le ofera este, pur si simplu, unul dintre cele mai fascinante si creative momente.

A canta ritmuri cu palmele, cu talpile pe podea, a ne asculta propria voce care scoate o sumedenie de sunete nebanuite…ce poate fi mai creativ, mai natural decat atat?

Suntem un instrument extrem de complex. Trebuie doar sa invatam cum sa ne acordam unii cu ceilalti, pentru ca impreuna sa dam nastere celei mai frumoase simfonii.

Trainerul nostru gaseste usor drumul spre inima micutilor si ii antreneaza rapid intr-o simfonie a sufletului cum nu gasesti in alta parte.

INOT

Nu exista sport care sa dezvolte mai bine fiecare muschi al corpului, fara a aplica nici o tensiune pe nici un ligament.

 

Este sportul ce asigura cea mai armonioasa dezvoltare si care poate fi practicat de oricine de la frageda pruncie pana la batranete.

 

In fiecare saptamana, mergem la Bursuceii Veseli, un loc in care suntem primiti intotdeauna cu dragoste si atentie de traineri experimentati.

 

Drumul pana la bazin este asigurat de o firma autorizata pentru transport copii – Kids Taxi. Intotdeauna, un educator insoteste copii la distractie

 

Daca e joi, atunci mergem sigur la inot.

Arte Martiale

Copii nostrii invata sa-si coordoneze miscarile, sa-si dezvolte atentia, viteza, concentrarea, forta, agilitatea, flexibilitatea si nu in ultimul rand sistemul cardiovascular.

 

Artele martiale inseamna sa inveti sa lupti pentru a nu mai avea nevoie vreodata sa lupti. Practicantii de arte martiale devin oameni siguri pe ei, evita cu orice pret conflictul si inspira calm in jurul lor.

 

Un instructor tanar dar experimentat are grija ca micutii nostrii sa invete primii pasi in a descoperi aceasta cale lunga dar frumoasa spre desavarsire.

Teatru

Copii nostrii se distreaza, exploreaza si creeaza impreuna atunci cand pentru moment devin mici artisti.

 

Emotiile se transforma in entuziasm si fiecare doreste sa se implice cat mai mult in joc. Printi, printese, supereroi, orice pot sa devina intr-o secunda.

 

Un trainer plin de talent nu face altceva decat sa cufunde pentru o ora toti copii intr-o lume magica, o lume plina de imaginatie si bucurie.

 

Creativitatea isi depaseste limitele iar fetele fericite ale micutilor spun totul fara nici un cuvant.

Robotica

Mintea piticilor e antrenata sa descopere tainele noilor stiinte. Acum, cand sunt mici, se vor juca doar cu piese de LEGO. Vor invata recunoasterea si potrivirea de forme, culori, litere si cifre.

 

Copii sunt introdusi prin intermediul mult indragitului joc in lumea fascinanta a povestilor, a animalelor domestice si salbatice, a piratilor si exploratorilor si descopera modul de functionare a obiectelor din jur.

 

Daca e vineri, atunci e Academia de Robotica.

Engleza

Traineri cu experienta de la Stewart English ii indruma cu dragoste si rabdare pe copii nostrii in invatarea limbii engleze prin joc, cantec, repetare.

 

’’Invatarea ar trebui sa fie distractiva” – sub aceasta deviza, traineri vorbitori nativi de engleza calauzesc primii pasi ai piticilor nostrii.