Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow
  /  Ruxandra Radu

Ruxandra Radu

Educatoare

Am venit la Mariposa dupa o experienta de 15 ani in advertising, ceea ce inseamna mai mult de patru mii de zile, ceva peste saptezeci de mii de ore, respectiv vreo 4,5 milioane de minute… cam in jur de 250 de milioane de secunde de PROVOCARI.
Provocari sa fiu creativa, sa vin mereu cu ceva nou, sa pun accentul pe beneficii, sa creez ceva de impact care sa starneasca interesul si curiozitatea si, mai presus de orice, sa spun adevarul.

Advertising-ul este comunicare, inseamna sa studiezi publicul tinta pentru a-i intelege nevoile si pentru a afla care este cea mai buna cale de a-i transmite mesajul, pe care sa-l pui apoi in cuvinte atent alese si/sau in imagini atractive pentru a convinge.

Poate la prima vedere educatia si publicitatea par doua domenii diferite, dar eu gasesc si asemanari.

Fiecare copil are modul lui de a percepe, de a actiona, de a raspunde, de a invata. Ca sa poti comunica cu el e musai, in primul rand, sa il intelegi. Si pentru asta trebuie sa fii atent, sa tii minte si sa investesti timp. Lucrul cu un copil e tot o PROVOCARE.

Copiii sunt diferiti si de aceea trebuie abordati in mod diferit.
Ma straduiesc sa ma apropii de fiecare copil asa cum are el nevoie, sa ii explic in termenii pe care el ii poate intelege si care rezoneaza cu felul sau de a fi. Prin cuvinte si prin atitudine. Cu iubire, cu calm si cu rabdare. Cu onestitate, consecventa si respect.

Exista o maxima care spune ca educatia este cea mai puternica arma pe care o poti folosi pentru a schimba lumea.
Asa cred si eu.
Si, cum eu consider ca lumea in care traim este tot mai „stramba” pe masura ce trec anii, ma simt datoare sa investesc suflet, timp si efort in modelarea celor care vin dupa noi si sa le transmit valorile in care cred. Lista e lunga, insa mentionez doar cateva: sinceritatea, generozitatea, integritatea morala, respectul fata de sine, respectul fata de ceilalti, respectul fata de natura.

Fie ca suntem in clasa si lucram sau cantam si dansam, fie ca suntem afara si ne jucam, fie ca suntem in baie si ne spalam pe manute, fie ca stam pe olita 🙂 sau schimbam scutecul, in fiecare zi pe care o petrecem impreuna avem conversatii, povestim, impartasim… cate-un pic, cate-un pic… invatam, acumulam, ne transformam, crestem OAMENI mari, buni si frumosi!

Position: Educatoare

Contact