Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow
  /  Activități opționale

Activități opționale

Activități opționale (neincluse în taxă)

Înot, robotică, pictură, modelaj, teatru, creativitate muzicală, engleză, arte marțiale

Activități extracurriculare

Iesiri in natura, la ferma, la teatru, la padure, la muzeu, etc.

Activități speciale, pentru părinți și copii

Ateliere de parenting, sesiuni de terapie prin arta pentru copii care intampina dificultati de adaptare la anumite situatii, in diferite momente si etape ale dezvoltarii lor

Atelierul de modelaj

Pentru că arta înseamnă plăsmuire, formare, atât în universul lucrurilor cât și al sufletului, ne-am propus prin activitatea acestui atelier să oferim copiilor posibilitatea de a se exprima liber, susținându-le și incurajându-le manifestările artistice.

Modelajul este un proces de-a lungul căruia experiențele din exterior sunt transferate și reflectate în interior, în modul cel mai personal, devenind astfel un mijloc prețios de exprimare chiar de la vârsta la care abilitățile verbale sunt încă limitate.

Obiectivele si beneficiile acestei activități:

Modelajul activează starea de bine emoțională, psihică și fizică a copilului și mobilizează energii, devenind un bun mijloc de detensionare, ajutându-i pe copii să se elibereze de emoțiile negative prin acțiunile pe care le presupune – rupere, îndoire, presare. În procesul de creație copilul trăiește o experiență tactilă intensă precum și una chinestezică, modelajul devenind astfel un bun mijloc de cunoaștere a propriului corp și de orientare în spațiu.

Urmarim de aceea ca modelatul diverselor materiale, ce ofera diferite experiente tactile, sa poata deveni un bun mijloc de explorare a afectivitatii copilului si o cale de comunicare a starilor si sentimentelor sale, stimuland o serie de miscari sufletesti : surpriza, entuziasmul, perseverenta, vointa, rabdarea, materialul devenind astfel o punte intre simturi si sentimente.

Modelajul cu lut, ceară, ceramică, dezvoltă:

Motricitatea fină

Simțul proporțiilor

Simțul artistic

Coordonarea oculo-motrică

Creativitatea

Capacitatea de adaptare

Răbdarea

Încrederea în forțele proprii

Prin inițierea în arta modelajului, copiii își vor însuși formele de expresie prin tehnicile de lucru specifice, se vor familiariza cu instrumentele de lucru și cu modul lor de folosire.

Materiale:

Lutul

Pastă ceramică de modelat

Material pentru “patte a sel”

Culori tempera

Șnururi, materiale pentru colaje (scoici, pietricele, sticlă colorată, semințe, etc.)

Atelierul de pictură

Nimeni nu participă artei mai intens la degustarea decât copiii. Artele îi atrag pe copii prin plăcerea pe care le-o oferă stimularea emoțională. Atunci când pictează sau modelează, copiii sunt foarte concentrați, participă cu tot corpul, iar creierul lor face rapid conexiuni. Participarea la procesul artistic reprezintă o imbogățire adusă la nivelul cognitiv și al inteligenței emoționale a copilului.

Pictura este un limbaj specific copilului, un mijloc de comunicare prin intermediul formelor și culorilor, prin care ne dezvăluie lumea sa interioară, interesele si orizontul său de cunoaștere, raportul său cu realitatea înconjurătoare. Pictura are un rol important în cunoașterea realității și în comunicarea cu ceilalți.

Prin participarea copiilor la procesul artistic, ne dorim să contribuim la dezvoltarea încrederii în sine a copilului și a cunoașterii de sine, să oferim o deschidere a modului său de a vedea lumea și să-l ajutăm să facă primii pași spre înțelegerea și exprimarea propriilor trăiri și emoții.

În desenele și picturile copilului se vor reflecta deopotrivă relația eului cu lumea dar și întreaga lor evoluție.

Despre conținut și obiective:
Fiind la o vârstă la care predomină cunoașterea senzoriala, vom pune accentul pe învățarea activă, prin exercițiu, joc și experimentare. Le vom încuraja: spontaneitatea, inventivitatea, exprimarea liberă a emoțiilor, ideilor și a universului propriu.

Copiii vor descoperi și vor folosi în creațiile lor:

• elementele de limbaj plastic: punctul, linia, forma, culoarea
• modalitățile de expresie plastică: ritmul, echilibrul, contrastul, armonia
• diferite materiale, procedee și tehnici artistice: acuarela, tempera, pastelurile uleioase și cretate, colajul, imprimerie textilă, suprapuneri grafice, suprapuneri cu ștampila, fuzionarea, desenare cu ceară, monotipia și multe altele.

Ateliere de creativitate muzicală

La vârstele mici, explorarea liberă și necondiițonată este esențială. Creativitatea se dezvăluie de la sine atunci când copilului îi este permis să se miște și să se exprime liber.

În cadrul atelierelor de creativitate muzicală, îi ajutăm pe copii să-și valorifice propriile resurse interioare, să comunice într-o manieră liberă, să-și dezvolte încrederea în sine.

Creativitatea nu se invață, ea nu trebuie predată de către cineva. Ea este o calitate înnaăscută a copilului. Trebuie doar creat un context care să-i permită să se auto-dezvăluie și să se dezvolte.

Ceea ce ne interesează cel mai mult este să creăm un cadru propice în care această creativitate să se manifeste și să pun la dispozitție materiale prin care copilul să se poată exprima la nivel muzical, reușind astfel să comunice cu ceilalți prin intermediul sunetului.

Propriul corp este cel mai important instrument pe care natura ni l-a pus la dispoziție, iar a explora sonoritățile pe care acesta ni le oferă este, pur și simplu, unul dintre cele mai fascinante și creative momente.

A cânta ritmuri cu palmele, cu tălpile pe podea, a ne asculta propria voce care scoate o sumedenie de sunete nebănuite…ce poate fi mai creativ, mai natural decât acestea?

Suntem un instrument extrem de complex. Trebuie doar să învățăm cum să ne acordăm unii cu ceilalți, pentru ca împreună să dăm naștere celei mai frumoase simfonii.

Trainerul nostru găsește ușor drumul spre inima micuților și îi antrenează rapid într-o simfonie a sufletului cum nu găsești în altă parte.

ÎNOT

Nu exista sport care sa dezvolte mai bine fiecare muschi al corpului, fara a aplica nici o tensiune pe nici un ligament.

 

Este sportul ce asigura cea mai armonioasa dezvoltare si care poate fi practicat de oricine de la frageda pruncie pana la batranete.

 

În fiecare săptămână, mergem la Bursuceii Veseli, un loc în care suntem primiți întotdeauna cu dragoste și atenție de traineri experimentați.

 

Drumul pana la bazin este asigurat de o firmă autorizată pentru transport copii – Kids Taxi. Întotdeauna, un educator însoțește copiii la distracție

 

Daca e joi, atunci mergem sigur la înot!

Arte Marțiale

Copii noștri învață să-și coordoneze mișcările, să-și dezvolte atenția, viteza, concentrarea, forța, agilitatea, flexibilitatea și nu în ultimul rând sistemul cardiovascular.

 

Artele marțiale înseamnă să înveți să lupți pentru a nu mai avea nevoie vreodată să lupți. Practicanții de arte marțiale devin oameni siguri pe ei, evită cu orice preț conflictul și inspiră calm în jurul lor.

 

Un instructor tânăr dar experimentat are grija ca micuții noștri să învețe primii pași în a descoperi această cale lungă dar frumoasă spre desăvârșire.

Teatru

Copiii noștri se distrează, explorează și creează împreună atunci când pentru moment devin mici artiști.

 

Emoțiile se transformă în entuziasm și fiecare dorește să se implice cât mai mult în joc. Prinți, prințese, supereroi, orice pot să devină într-o secundă.

 

Un trainer plin de talent nu face altceva decât să cufunde pentru o ora toți copiii într-o lume magică, o lume plină de imaginație și bucurie.

 

Creativitatea își depășește limitele iar fețele fericite ale micuților spun totul fără nici un cuvânt.

Robotică

Mintea piticilor e antrenată să descopere tainele noilor științe. Acum, când sunt mici, se vor juca doar cu piese de LEGO. Vor invăța recunoașterea și potrivirea de forme, culori, litere si cifre.

 

Copii sunt introduși prin intermediul mult indrăgitului joc în lumea fascinantă a poveștilor, a animalelor domestice și sălbatice, a piraților și exploratorilor și descoperă modul de funcționare a obiectelor din jur.

 

Dacă e vineri, atunci e Academia de Robotică!

Limba Engleză

Traineri cu experiență de la Stewart English îi îndrumă cu dragoste și răbdare pe copiii noștri în învățarea limbii engleze prin joc, cântec, repetare.

 

’’Învățarea ar trebui să fie distractivă” – sub această deviză, traineri vorbitori nativi de engleză călăuzesc primii pași ai piticilor noștri.