Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow
  /  Când învață copiii să fie oameni mari

Când învață copiii să fie oameni mari?

Copiii învață să fie oameni mari atunci când se joacă, atunci când explorează lumea din jur, atunci când plâng și când râd, atunci când învață să-și împartă jucăriile și când se opresc din drum și aplaudă entuziasmați o furnicuță care a reușit să se suie pe o piatră.

Copiii învață într-un mod simplu și firesc să fie oameni mari, responsabili și competenți, empatici și conștienți de propria lor valoare, dar, pentru aceasta, au nevoie de sprijinul nostru, de respect din partea celorlalți și, cel mai important, au nevoie de dragoste și libertate.

Copiii au nevoie și de o curte cu copaci și iarbă, au nevoie să alerge prin ploaie (cu pelerină, da, da) și să facă plici-plici în băltoace, au nevoie să se joace cu bulgări de zăpadă și au nevoie de noroi pe ghete.

Copiii au nevoie de mâncare simplă și naturală, au nevoie de adulți care să îi îndrume blând, dar ferm, și care să le cultive abilitățile și talentele înnăscute.

Copiii au nevoie să fie înțeleși, acceptați și să simtă că fac parte dintr-o familie. Iar dacă această familie are câteva zeci de membri, cu atât mai bine.