Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow
  /  Ce și cum mâncăm?

Ce și cum mâncăm?

În grădinița noastră, mesele sunt un prilej de bucurie și de sărbătoare: ne place să punem împreună masa, să vorbim despre drumul lung pe care l-au parcurs alimentele din farfurii si despre cât de generoasă este natura.

Ne amuzăm zilnic pregătind împreună gustarea de după-amiaza: frământăm împreună biscuiți sau aluat de pizza sănătoasă, facem bomboane din fructe uscate cu nuci și nici de la salate de fructe nu ne dăm înapoi.

Credem cu tarie că o relație sănătoasa cu mâncarea se dezvoltă încă din copilărie, așa încât îi încurajăm pe cei mici să mănânce alimente sănătoase, naturale, neprocesate.

Credem și că masa trebuie sa fie un moment liniștit și vesel, așa că toți copiii vor fi încurajați să mănânce cât își doresc și nicio linguriță în plus.

Carnea de pui, de vită și ouăle pe care le gătim provin din ferme naturale, și, pe cât posibil, ne străduim ca toate alimentele să provină din surse curate. De asemenea, ustensilele cu care gătim sunt din materiale de calitate, sigure pentru sănătate: fontă, ceramică, inox și lemn.

Pâinea o aducem de la o brutărie tradițională înființată de niște mămici entuziaste, o pâine cu maia din făină integrală.

Mierea de albine este adusă din munții Vâlcei, direct de la un producător de încredere.

Poliflora roșie ca frunzele toamnei și salcâm galben ca aurul, amândouă fac să explodeze în gura gustul de altădată al mierii pure, așa ca atunci când ne bucurăm de copilărie la bunicii noștri.

Deserturile noastre nu sunt niciodată îndulcite cu zahăr pentru că noi credem că există alternative mult mai sănătoase (sirop de orez, sirop de arțar și miere).

Meniul săptămânal este alcătuit în colaborare cu un nutritionist și este pregătit zilnic de o mămică pasionată de gătit, veselă și talentată, gata să împartă cu noi rețetele preferate ale fetiței ei.