Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow
  /  Informatii utile   /  De ce avem nevoie de educație

De ce avem nevoie de educație

‘’Pat cu scară care te sui pe scară și te pui in el”, “biciclete de băieți cu stopuri și de fete care să vina la noi la Lenuța”, “aparat să prindă net”, “undei strada la emag”

 

Pe un ton glumeț și relaxat, în fiecare an în preajma Crăciunului, cei de la EMAG ne fac să zâmbim atunci când publică cele mai amuzante căutări.

 

Da, e amuzant cumva, dar ne dă și de gândit. Oare cum am ajuns aici ? Cine a greșit ?

Pe la ce școală au trecut acești oameni ? De trecut au trecut, fiindcă măcar știu să scrie.

Să îi judeci ? Greu. Nu știm ce a fost în viața fiecăruia. Poate ca unul nu a avut chef să învețe și a bătut mingea toată ziua atunci când era copil. Așa a vrut, poate. Părinții ? Cine știe ? Poate și ei au fost la fel, poate nici nu erau pe acolo când copiii au crescut. Poate că un alt copil ar fi vrut să învețe dar părintele l-a trimis la muncă. Sau a avut grijă de frații mai mici. Nu știm, nu judecăm. Cine știe ce greutăți a avut fiecare în viață?

 

Dar nici nu vrem să stăm cu mâinile în sân și să nu facem nimic. Noi în grădiniță, punem fundamentele. Nu singuri ci împreună cu părinții. Nu există educație doar la grădiniță sau doar la școală. Procesul trebuie să fie fluid, să continue și acasă.

Ce putem noi face ? Putem să îi pregătim pe cei mici chiar în perioada lor de dezvoltare maximă, de explorare a mediului înconjurător. Putem să îi susținem și să îi încurajăm.

 

“florin salam la reducere”, “adidași ca a lui dorian popa”.

Stă în puterea noastră să fim un stâlp pentru copiii noștri. Nu trebuie neapărat să ajungă așa cum vrem noi sau cum ne-am dorit noi să fim și nu am reușit. Nu trebuie să ne copieze și nici să le impunem modele. Dar avem șansa să le arătăm drumul și apoi ei vor alege. Altfel, își vor alege modele false. Să nu uităm că fiecare din noi a avut la un moment dat un exemplu pe care l-a urmat, unii chiar un idol.

 

În Japonia singurii cetăţeni care nu sunt obligaţi să se închine in faţa Împăratului sunt dascălii pentru că japonezii consideră că fără dascăli n-ar exista împăraţi.

 

Să prețuim educația și să o susținem ! Avem nevoie de educație !