Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow
  /  Ana Maria Stroe

Ana Maria Stroe

Profesor în Învățământul Preșcolar

Formare academică:

2019 – în curs – Definitivat în Învățământ

15.03.2019 – Titularizare

2015 – 2018 – Absolventă a Universității Nationale de Arte Bucuresti/ sectia-pictură

2011-2015 – Absolventă a Liceului Pedagogic “Matei Basarab”/specializarea învățător-educator

1-10 septembrie 2014 si 19-28 august 2015 – Voluntară în proiectul “Aripi spre educație”

2014-2016 – Voluntară la “Cercetașii României”

11-12 iunie 2014 – Participare la seminarul “Lumea autismului”

2013-2016 – Voluntară la “Asociația Educația dă Viață!”

Participare la workshopuri de autocunoaștere și dezvoltare personală (36 ore)

 

Pentru mine, a fi educatoare nu se rezumă doar la actul didactic, ci și la capacitățile empatice și sociale.

Principala calitate a unei educatoare este vocația pedagogică exprimată în “a te simți chemat, ales pentru aceasta și apt pentru a o îndeplini”.

Am terminat liceul pedagogic cu specializarea de învățător-educator și mi-am dorit să fac și Facultatea de Arte Plastice din București, din convingerea ca ma va ajuta in profesie. Toata activitatea mea din ultimii 7 ani s-a invartit in jurul copiilor si asta m-a facut sa realizez ca aceasta imi este menirea, chemarea si ca am ceva cu adevarat special de oferit. Iar acum desenez in culori si zambete universul copiilor.

Am fost voluntară la ONG-ul, Asociația ”Educația dă Viață ” și tot în cadrul acestuia am participat și la două proiecte “Aripi spre educație ” unde am lucrat cu copii  defavorizați din diverse localități rurale și cu copii ce proveneau din familii dezorganizate, am fost lider cercetaș la grupa de lupișori (mai exact am lucrat cu copii cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani)  la ONCR în orașul Slobozia – “Stejarii Ialomițeni “, mai apoi am coordonat proiectul “Vara împreună ” , unde am realizat activități educative prin joc și distracție. Așadar pentru o bună relaționare și armonizare cu interiorul copiilor, baza teoretică trebuie fondată și de experiență și lucrul cu aceștia.

Să lucrezi cu cei mici este în egală măsură o provocare de care ai parte zi de zi, o sursă de energie, cât și o responsabilitate uriașă, pe care trebuie să ți-o asumi cu multă siguranță.

Primii pași în grădinița reprezință și desprinderea cu greu din brațele mămicilor. În acele momente copiii trec prin diverse stări emoționale și au nevoie de două mâini care să îi primească cu căldură și să le șteargă lacrimile, au nevoie de o voce caldă care să le ofere liniște și încredere, de doi ochi care să le exprime blândețe și de două urechi care să le asculte dorințele și supărările.

Treptat, cu pași mici, lacrimile copiilor se vor transforma în zâmbete.

Obiectivul meu este atins abia atunci când toți copiii zâmbesc.

Motto: dezvolt și mă dezvolt!

Position: Profesor în Învățământul Preșcolar

Contact