Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow
  /  Ruxandra Radu

Ruxandra Radu

Educatoare

Am venit la Mariposa după o experiență de 15 ani în advertising, ceea ce înseamnă mai mult de patru mii de zile, ceva peste șaptezeci de mii de ore, respectiv vreo 4,5 milioane de minute… cam în jur de 250 de milioane de secunde de PROVOCĂRI.
Provocări să fiu creativă, să vin mereu cu ceva nou, să pun accentul pe beneficii, să creez ceva de impact care să stârnească interesul și curiozitatea și, mai presus de orice, să spun adevărul.

Advertising-ul este comunicare, înseamnă să studiezi publicul țintă pentru a-i înțelege nevoile si pentru a afla care este cea mai bună cale de a-i transmite mesajul, pe care să-l pui apoi în cuvinte atent alese și/sau în imagini atractive pentru a convinge.

Poate la prima vedere educația și publicitatea par doua domenii diferite, dar eu găsesc și asemănări.

Fiecare copil are modul lui de a percepe, de a acționa, de a răspunde, de a învăța. Ca să poți comunica cu el e musai, în primul rând, să îl înțelegi. Și pentru asta trebuie să fii atent, să ții minte și să investești timp. Lucrul cu un copil e tot o PROVOCARE.

Copiii sunt diferiți si de aceea trebuie abordați în mod diferit.
Mă străduiesc să mă apropii de fiecare copil așa cum are el nevoie, să îi explic în termenii pe care el îi poate înțelege și care rezonează cu felul său de a fi, prin cuvinte și prin atitudine, cu iubire, cu calm si cu răbdare, cu onestitate, consecvență si respect.

Exista o maximă care spune că educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea. Așa cred si eu. Și, cum eu consider că lumea în care trăim este tot mai “strâmbă” pe măsură ce trec anii, mă simt datoare să investesc suflet, timp si efort în modelarea celor care vin după noi și să le transmit valorile în care cred. Lista e lungă, însă menționez doar câteva: sinceritatea, generozitatea, integritatea morală, respectul față de sine, respectul față de ceilalți, respectul față de natură.

Fie că suntem în clasă și lucrăm sau cântăm si dansăm, fie că suntem afară și ne jucăm, fie că suntem în baie și ne spălăm pe mânuțe, fie că stăm pe oliță 🙂 sau schimbăm scutecul, în fiecare zi pe care o petrecem împreună avem conversații, povestim, împărtășim… câte-un pic, câte-un pic… învățăm, acumulăm, ne transformăm, creștem OAMENI mari, buni și frumoși!

Position: Educatoare

Contact